+36 30 526 8053

info@zselicvolgy.hu

Zselicvölgy szabadidőfarm

Gazdaság

Zselicvölgy Gazdaság

Fedezd fel a zselici dombok ölelésében fekvő farmunkat!

A természet és az állatok tisztelete, őseink hagyományainak továbbvitele ösztönözte családunkat arra, hogy immár több mint 10 éve foglalkozunk állattartással és tenyésztéssel. A gondozásunkban lévő jószágok nagy része charalois francia húsmarha és többféle sertés alkotja. Ha nem ismernéd, az előbbi állatokat, akkor érdemes tudnod róluk, hogy világ egyik legnagyobb marhaféléiről van szó, hiszen a bikák testtömege elérheti az 1,000 – 1,650 kilogrammot, Franciaországban pedig az egyik legkedveltebb szarvasmarhafajtának számítanak. Az állattartás mellett fontos számunkra, hogy gazdaságunk az önellátás más formáival is foglalkozzon, ezért egy-egy hektáron különféle gyümölcsöket – például körtét, szilvát, meggyet és cseresznyét –, valamint a borok kedvelőinek nagy örömére szőlőt is termesztünk. Gyümölcseink mind-mind különféle formában vendégeink asztalára kerülnek. 

A Zselicvölgyben szállásaink különleges, egyben egyedi hangulatúak, hiszen közvetlenül legelőink és gyümölcsös kertjeink szomszédságában találhatóak, így vendégeink pihenésük során első kézből tapasztalhatják meg milyen élet folyik gazdaságunkban.

Egy szeletnyi történelem a farmunk múltjából: állataink száma 2007-ben mindössze húsz charalois francia marhából állt. Ezek főként tenyészállatok voltak, így gazdálkodtunk velük, ma pedig már több száz – köztük számos többszörösen díjnyertes – charolais marhát nevelünk a zselici dombok festői tájain.

2013-tól a farmunk a szakmai munkánk révén kiérdemelte a törzstenyészet minősítést, hiszen a kitűnő vérvonalú állatok idehaza és külföldön egyaránt keresettek. A  csodaszép, fehér színű marháink mellett kedves norvég fjord lovak is megtalálhatóak farmunkon. És ha mindez még nem lenne elég további 70 különféle fajtájú – például a közismert duroc, mangalica –  sertést és csaknem 100 csirkét tartunk és tenyészünk, utóbbiakat elsősorban gasztronómiai céllal.

Érezd otthon magad a Zselicvölgyben!

2018 szeptembere óta várja vendégeinket és az erre kalandozó turistákat őstermelői boltunk, ahol megvásárolhatóak az általunk készített különféle húsalapú termékek, továbbá a somogyi föld kincseiből összeállított lekvárok, szörpök és kompótok.

Húskészítményeink saját sertés és marhatenyészetünkben nevelkedett jószágokból készülnek; mindegy, hogy marha, vagy sertéshúsra „fáj a fogad” mi garantáljuk a friss és zamatos falatokat! 

Őstermelői boltunk állandó kínálatában megtalálhatóak a környékbeli kistermelők által készített kézműves termékek, például különféle: mézek, lekvárok, szörpök vagy savanyúságok. Mindmellett kiskereskedelmi élelmiszerekből is meg tudjátok tölteni kosaratokat nálunk, hiszen fűszerekkel, mirelit zöldségekkel, tésztákkal, olajokkal és a közönségkedvenc füstölt árukkal is foglalkozunk. 

Várunk egy gasztronómiai kalanddal a Zselicvölgyben!